top of page

Over Marijke

 

Hoi, ik ben Marijke Krabbenbos. Ik ben 42 jaar, woon sinds 1998 in Amsterdam en ben sinds 2006 ondernemer. Ik ben een ideeënmens en doe daarom verschillende dingen als ondernemer. Mijn twee sterke punten zijn het verzinnen, uitwerken en opzetten van nieuwe ideeën en het bijeenbrengen van leuke mensen in verschillende concepten.

Ik heb een sterk ontwikkeld zintuig voor mijn eigen behoeftes en uitdagingen en probeer die vaak met een nieuw idee op te lossen. Enkele voorbeelden van dingen die ik doe of gedaan heb:

 

- Ik verhuur mijn hoofd aan bedrijven die ideeën nodig hebben (IdeaCompany)

- Ik breng leuke, ondernemende vrouwen bij elkaar tijdens netwerkdiners in het hele land (Bites & Business)

- Op Timorplein heb ik een fijne werkkamer waar ik zelf werk en de andere 8 bureau's verhuur aan andere, leuke ZZP-ers (Timorplein42)

- Omdat ik zelf behoefte had aan een goed basic shirt in een kleur die geen modekleur was, heb ik een kledinglijn ontwikkeld en opgezet en deze deels met crowdfunding gefinancierd (Qolors)

- Toen ik behoefte had aan ervaringen uitwisselen op het gebied van scheiden, organiseerde ik "Divorce Diners" bij mij thuis

- Toen ik zag dat er geen boek specifiek voor de rol van tante bestond, heb ik het handboek voor coole tantes bedacht en gemaakt samen met een auteur (Tanteboek)

 

Privé ben ik drie jaar geleden gescheiden. Ik heb co-ouderschap met mijn ex en inmiddels ook een nieuwe relatie. Omdat hij ook co-ouder is en niet in Amsterdam woont, zit samenwonen er niet in. Mijn kinderen zijn 6 en 8 en zij wonen dus in twee huizen. Na de verkoop van onze gezinswoning moest ik een huurhuis vinden in de buurt en kwam ik er achter dat dat heel moeilijk was. Ik woon nu uiteindelijk wel in een fijn huis, maar het is eigenlijk veel te duur en niet toekomstvast want het contract is tijdelijk. 

 

Ik heb wel eens een paar maanden een vriendin in huis gehad die toen plots op straat stond omdat de relatie uit was en ik ervoer dat als heel prettig en gezellig. Ik heb als kind weliswaar in een "normaal" gezin gewoond en naast een jaar studentenflat dus geen woongroepervaring, maar ik weet wel dat ik erg houd van menselijk contact. Ik zoek mensen graag op, nodig ze uit, doe dingen graag samen. Een weekend alleen thuis vind ik vaak een beetje saai. Vermoedelijk ben ik niet de enige, het stikt in Amsterdam van de eenpersoonshuishoudens. Ik heb meerdere keren samengewoond.

 

Al voor het hip was heb ik meerdere keren mijn huis geruild en ik deel nu al een hele poos mijn auto met onbekenden uit mijn buurt. Spullen zijn maar spullen en er zijn zoveel aardige mensen op de wereld. Ik heb alleen maar goede ervaringen met beide concepten.

 

Als mens ben ik praktisch en efficiënt ingesteld en vind dat we elkaar een beetje moeten helpen in de wereld. Veel dingen zijn immers voor de één een kleine moeite en voor de ander een heel groot plezier omdat ze er juist veel moeite mee hebben. Als we elkaar een beetje helpen door de dingen die we goed kunnen ook een beetje te delen, worden we er allemaal beter van. 

 

Mij lijkt het heel gezellig om met leuke anderen in een huis te wonen. Uiteraard alleen met mensen met wie ik een klik heb en uiteraard is het ook ingewikkeld en moeten er goede afspraken gemaakt worden, maar dat is zo met elke relatie. Buren, kantoorgenoten, partners. Ik durf het aan. Jij ook?

bottom of page